Акция „Осинови приятел“ на 1 юни в парка в Разград

Акция „Осинови приятел“ ще се проведе на 1 юни в Градския парк в Разград. Тя е част от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка“, който се организира от Община Разград и ЦПЛР ЦРД.

„Осинови приятел“ е акция на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета-Разград, как ще се проведе обсъдиха заместник-кметът на Община Разград Зорница Евгениева и управителят на Приюта д-р Чавдар Черников. Акцията е част от дейностите от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка“, които са насрочени за съботния предиобед и ще се проведат под общ надслов „Забавен ден с моя домашен любимец“ и със спонсорството на „Профивет-д-р Ганчев“ и „Вива вет“. Децата ще имат възможност да представят своите домашни любимци на изложба, а малчуганите, които си нямат домашен любимец, ще могат да разходят някое от кучетата от Приюта. Служителите в Приюта ще доведат две от кучетата, за които се грижат, за да могат желаещите да ги разходят на повод по алеите на парка и да преценят дали искат да осиновят тях или други от 120-те обитатели на Приюта. На детския празник ще бъдат и 3-4 от малките кученца от Приюта, родени там през последните месеци.

YouTube

Годишно над 100 кучета от Приюта се осиновяват, но броят на обитателите му не намалява, тъй като не намаляват и сигналите за необходимост от залавяне на други скитащи кучета – обясни д-р Черников. Подробности за това как се извършва осиновяването, кога могат да се посещават животните Приюта може се видят на неговия сайт.

Двудневен празник за Деня на детето в Градския парк в петък и събота

Припомняме, че събитията са част от двудневния Празничен детски фестивал „Шарената въртележка“, който започва още в петък в Градския парк с колоездачна обиколка на обекти, изградени или реновирани по европраекти, празнично шествие и концерт на детски градини, работилнички на основните училища, в събота освен събитията под надслов „Забавен ден с моя домашен любимец ще има и конкурс за рисунка на  асфалт, работилничка „Забавно лято с академия 1, 2, 3 старт“ и концерт на талантите от ЦПЛР ЦРД. При лошо време концертите от двата дни ще се проведат в зала „Филхармония“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе