Откриха обновеното Отделение по пневмология и фтизиатрия в МБАЛ “Св. Иван Рилски“

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Елка Неделчева присъстваха на откриването на обновеното Отделение по пневмология и фтизиатрия  в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград.

YouTube

Ремонтът в помещенията е извършен по проект на Министерството на здравеопазването, който е започнал преди повече от 3 години, но реализацията му се е забавила и едва наскоро ръководството на болницата е успяло да стартира строително-ремонтните дейности – обясни изпълнителният директор на МБАЛ-Разград д-р Станимир Георгиев. Стойността на проекта е 320 000 лв., като със средства на лечебното заведение са  извършени и допълнителни ремонтни дейности.

Изцяло са обновени болничните стаи в отделението и прилежащия диспансер, нови са санитарните възли, дограмата, обновени са и помещенията за служители, направена е частична изолация на външните стени, частично е обновяването на общите помещения, нови са леглата и шкафчетата.

Началникът на отделението д-р Полина Гоцева съобщи, че отделението е с над 90 натовареност на леглата, тъй като заболяванията, които се лекуват в него, са предимно хронични, пациентите не се насочват към други лечебни заведения, доволни са от грижата към тях в Белодробно отделение и приемат работещите там като семейство.

На откриването на обновеното отделение присъства и заместник областния управител и изпълняваш функциите на Областен управител Надя Йорданова, дарители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе