Mайор Пламена Николова поема временно „Военно окръжие – Разград“

Кметът на Община Разград Добрин Добрев присъства на официалното сдаване и приемане на длъжността „Началник на Военно окръжие II степен-Разград“. Церемонията се проведе в зала 102 на Община Разград.

Г-н Добрев благодари за съвместната работа на подполк. Диян Желев, като припомни, че общите инициативи на двете институции бяха свързани както със защитаване сигурността на нашите съграждани, така и с пробуждане и продължаване традициите на родолюбие у младото поколение. Кметът Добрин Добрев пожела на подполк. Желев сили и кураж в изпълнение на служебния му дълг и на новата му длъжност. От 1 юни, след като 5 години ръководи разградското окръжие, той ще бъде повишен в полковник и ще встъпи в длъжност „Началник на Военно  окръжие-I степен-Варна“. Кметът Добрин Добрев подари на подполк. Желев рекламни сувенири на Община Разград и икона на закрилника на Българската армия Свети Георги с пожелание светецът да му помага в трудни моменти.

YouTube

Г-н Добрев поздрави и временно изпълняващата длъжността „Началник на Военно окръжие II степен-Разград“ майор Пламена Николова с пожелание сътрудничеството между двете институции да продължи да е на високо ниво и я увери, че Община Разград ще е неин сигурен помощник в предстоящите начинания.

Церемонията бе водена от полк. Васил Петров – началник на Военно окръжие I степен-Русе. На нея присъстваха и: заместник областният управител и изпълняваща длъжността Областен управител Надя Йорданова, началника на РУО-Разград Ангел Петков, директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Деян Симеонов, директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев, началниците на Военните окръжия в Силистра, Велико Търново и Габрово, личният състав на Военно окръжие-Разград.

Новият началник на Военно окръжие-Разград майор Пламена Николова е завършила Военното училище във Велико Търново и Шумен, специалност „Комуникационни системи и технологии“, от 2007 до 2017 г. работи в 68-ва бригада Сили за специални операции-Пловдив, от 2017 г. е във Военно окръжие-Разград, като преди приемането на новата длъжност е началник сектор „ВОКНА“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе