И тази година Община Разград организира тържество за 1 юни за децата, родени „Ин витро“

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Елка Неделчева, която е и председател на постоянната комисия за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми в община Разград, бяха част от тържеството, което Община Разград традиционно организира по повод 1 юни – Международен ден на детето. То е посветено на децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд „Ин витро“. И днес за тях имаше торта с първоюнски мотиви, почерпка и ваучери за покупка от магазин „Палавата панда“. Събитието се състоя във фоайето на 11 етаж в сградата на Община Разград и беше изпълнено с радост, усмивки и надежда.

На поканата на местната управа се отзоваха родителите на 9 от общо родените с подкрепата на общинския фонд 20 деца. На отсъстващите ваучерите ще бъдат предоставени допълнително.

YouTube

Изразявайки своите поздрави и подкрепа към децата и техните семейства, г-н Добрев сподели радостта си от това, че Общината е помогнала на стремежа и желанието на родителите да оставят достойни наследници след себе си. Поздрави ги за упоритостта и за това, че не са се отказали от това начинание, което в крайна сметка осмисля живота на всеки човек. Пожела на всички деца да са много здрави, палави, да преследват своите мечти, а на родителите да прекарат със своите деца прекрасен празник, изпълнен с много усмивки, щастие и хубави емоции.

Общинската Програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми се реализира в Разград от 2012 г., като с нейната подкрепа вече са родени 20 деца. Най-голямо от тях е на 9 години, а най-малкото – на 1 годинка.

Г-н Добрев покани малчуганите и техните родители и на организирани от Община Разград Празничен детски фестивал „Шарената въртележка“, който започва днес в Градския парк.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе