Павлинка Стоянова встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд – Разград след спечелен конкурс

Днес в Районен съд – Разград официално встъпи в длъжност „съдия“  Павлинка Стоянова, назначена с решение на Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, след спечелен конкурс за първоначално назначаване в районните съдилища, обявен с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 43 от 19.12.2023 г. и обн. в ДВ, бр. 1/02.01.2024 г.

Съгласно изискванията на Закона за съдебната власт, тя положи клетва и подписа акт за встъпване в длъжност пред Общото събрание на съдиите от Районен съд – Разград.

YouTube

Магистратите приветстваха новия колега в колектива на правораздавателната институция като й пожелаха здраве и много професионални успехи, а съдия Константин Косев й подари първото саксийно цвете за новия кабинет.

Съдия Стоянова е от Русе. Завършила е висшето си образование със специалност „Право“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Юридическата й кариера започва в Агенцията за държавни вземания, която по-късно се вля в Националната агенция по приходите, където работи на различни длъжности в периода от 2000 г. до януари 2011 г. От януари 2011 г. до момента е съдебен помощник в Окръжен съд – Русе.

Съдия Павлинка Стоянова ще разглежда граждански дела в Районен съд – Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе