Благотворителност вместо цветя за първия учебен ден избраха родители от Кубрат

Амбициозни родители на второкласници с класен ръководител Шенал Исмаил от местното СУ „Христо Ботев“ се обединиха около прекрасна инициатива-вместо цветя за първия учебен ден, да подкрепят благотворителни каузи на местната комисия, с която имат изградено ползотворно сътрудничество от миналата учебна година. „Като учители, специалисти работещи с деца и родители чрез личния си пример сме отговорни да насърчаваме учениците към добротворчество по всички възможни начини.  Да се грижим за нечие благополучие, не означава само материално измерение, то  е свързано с проява на внимание, дружелюбие, щедрост, солидарност, съчувствие, разбиране и др“.

По време на срещата беше обърнато  внимание и на важните моменти, свързани с режима на ученика, които правят адаптацията по-лесна и бърза след дългата ваканция към училищния живот.  С тези важни акценти запозна участниците по време на родителската среща която се проведе на 10.09.2024,     секретарят  по превенция и партньор на класа, д-р Н. Карагьозова.  Бяха посочени конкретни предложения, около които може да се  инициират подходящи събития, в които могат да се включат  доброволно желаещите. Част от предложенията беше класът да се включи и подкрепи децата на загиналите полицаи по време на изпълнение на служебния си дълг – кампания на МВР, която се провежда през месец ноември, или да се подпомогнат две деца от кубратско село останали без баща преди няколко месеца. Идеята „Подай ръка..“, която ще бъде мотото на превантивно-образователния проект „Превенция чрез добротворчество“ за идната 2025 година, ще остане отворена през цялата учебна година и ще очаква свежи идеи, както от децата така и от родителите на втори б. клас, за да могат чрез различни социални включвания децата да се запознават с „Азбука на добродетелите“, чрез преживяване.

YouTube

Шенал Исмаил включи през миналата учебна година  „минути за превенция в час“ и с това класът се вписа много сериозно и отговорно в реализирането на различни превантивно-образователни задачи и с право заслужиха похвални грамоти и сертификат за ползотворно сътрудничество. „Само с общи усилия-учители-родители и деца могат да се постигната трайни и желани резултати„, припомниха педагозите по време на срещата.

Както се знае, през годините комисията е инициирала много благотворителни инициативи на местно ниво – за деца от неравностойно положение, самотни майки и възрастни, гостувала е в специализирани институции, в които специална грижа получават деца и възрастни с увреждания,  а от няколко години вече се включва и подкрепя и национални кампании.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе