Потребителите проверяват състоянието на мобилното си устройство с новата услуга на Yettel „Смартфон диагностика“

Най-новата услуга на Yettel – „Смартфон диагностика“, предлага удобен начин за потребителите да проверят състоянието на своя смартфон онлайн. Новата функционалност, достъпна в мобилното приложение на оператора, извършва диагностика на мобилното устройство чрез серия от тестове, които идентифицират както хардуерни, така и софтуерни проблеми.

Като първия телеком, който предоставя изцяло дигитална техническа проверка, Yettel се стреми да помага на клиентите да поддържат мобилните си устройства в оптимално състояние и да удължат живота им. „Смартфон диагностика“ позволява провеждането на периодични тестове за техническото състояние на смартфони и таблети. Някои от тях са автоматични, а други са интерактивни – като например проверка на тъчскрийна и микрофона, които изискват действия от страна на потребителите.

YouTube

Подобно на годишния преглед на автомобила, регулярният мониторинг на мобилните устройства е ключов за навременното откриване на проблеми, преди те да се развият в по-съществени дефекти. Това може да спести на потребителите сериозни и скъпоструващи ремонти. В края на всеки тест се представя оценка на състоянието и производителността, а ако са установени неизправности – и препоръки за разрешаването им.

Тестовете са разпределени в шест категории – аудио, камера, дисплей, софтуер, сензори и бутони. Хардуерната проверка включва тестове за състоянието на слушалката и високоговорителите, изпробване на работоспособността на предната и задната камера, отчитане при докосване на дисплея и работата на бутоните. Услугата тества и софтуера на смартфона, като проверява за наличието на нови актуализации и дали устройството има достатъчно свободна RAM памет за осигуряване на оптимална производителност.

Целият процес по диагностиката се извършва в мобилното приложение на Yettel, където интуитивен интерфейс и ясни насоки показват на потребителите детайлно всяка стъпка.

До края на септември всеки може да провери неограничен брой пъти състоянието на своето устройство напълно безплатно със „Смартфон диагностика“, дори да не е абонат на Yettel. Услугата е съвместима със смартфони и таблети с операционни системи Android и iOS и последната версия на приложението Yettel.

„Смартфон диагностика“ е част от усилията на Yettel да подпомага потребителите в грижата за мобилните устройства през целия им жизнен цикъл, обединени в пакета от услуги „Смартфон вселена“. Телекомът е единственият в България, който предлага удължена 3-годишна гаранция за всички смартфони в портфолиото си. Тази допълнителна година покрива неочаквани и случайни повреди, свързани с дефекти в материала или производството и се активира автоматично с покупката. Освен това операторът разполага със cepтифициpaн cepвизeн център, ĸoйтo обслужва гapaнциoннo и извънгapaнциoннo нaй-пoпyляpнитe мapĸи и мoдeли cмapт тeлeфoни, нeзaвиcимo oтĸъдe ca зaĸyпeни. Към това потребителите получават и специални отстъпки за нови устройства при връщане на старо за рециклиране, както и допълнителна възможност да защитят своя смартфон със застраховката „Смартфон протект“.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе