В основно училище “Васил Левски” стартира проект на технологичния гигант Intel®

През новата учебна година в ОУ “Васил Левски” ще бъде реализирана иновативна програма „Технологии и умения за бъдещето“ като част от глобалния проект на технологичния гигант Intel® – “Умения за иновации”. Целта е създаването на нов учебен предмет, в който знанията се превръщат в умения, докато учениците създават реални продукти.

Въвеждането на иновацията в ОУ “Васил Левски” води до промени в организацията и съдържанието на обучението на учениците от две паралелки в IV и V клас. Те ще развиват допълнително своите компетентности в математиката, в природните науки и технологиите. Включени са проекти за програмиране, използване на изкуствен интелект, създаване на съдържание, чрез информационни и компютърни технологии и други. Учениците ще решават проблеми в среда, близка до реалната, развивайки уменията си за учене.

YouTube

“Придобиването на ключови умения постига най-важната национална и европейска цел на обучението в училище – създаването на личности, способни да се развиват непрекъснато, да са гъвкави на пазара на труда и в състояние да решават предизвикателства. Изпълнението на програмата “Умения за иновации” ни прави част от общност от училища, които подготвят децата за работа в дигиталния свят.”, споделя директорът на ОУ “Васил Левски” Диана Първанова.

Проектно-базираната технологична програма, по която ще се създава иновативният продукт, е предоставена на училището безвъзмездно от “Център за творческо обучение”. Партньорството на ОУ “Васил Левски” и утвърдения партньор на големи технологични и образователни компании, като Intel®, LEGO® Education и Google for Education за България вече близо 10 години допринася за повишаване качеството на образование.

“С включването в програмата “Умения за иновации” учениците и учителите от ОУ “Васил Левски” стават част от първите 50 училища в страната, които използват дигитални технологии във всички учебни предмети и в училище създават истински продукти, с приложение в живота”, споделя д-р Александър Ангелов, управител на “Център за творческо обучение”.

След успешното приключване на целия цикъл на иновативната програма учениците – вече седмокласници, ще получат сертификати. Така още преди да постъпят в гимназиален етап, учениците ще са придобили измерими и устойчиви знания и умения за академична и дигитална подготовка, релевантна на изискванията и нуждите на успешната бъдеща реализация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе