Стартираха ремонтите на улици в 21 села в община Разград, инвестицията е общо за 1 000 000 лв.

Стартираха ремонтите на улици в 21 села в община Разград, общата инвестиция е 1 000 000 лв.

Ремонтните дейности се извършват по обособена позиция 2 от обществената поръчка с предмет „Ремонт на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в Нов гробищен парк в гр. Разград, както и ремонт на улици в населените места на община Разград по обособени позиции“. Договор по нея е сключен с фирма „Пътно строителство“АД.

YouTube

Кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на улиците в първите населени места, където стартираха ремонтите, като обсъди и с част от кметовете на населени места и с местните хора как вървят дейностите. За пръв път през последните години се инвестират толкова средства в инфраструктура по селата – изразиха удовлетворение местните хора.

В различните села е различен броят на улиците, които се ремонтират – от 1 в по-малките населени места до 7 в по-големите. В Гецово например са ремонтирани участъци от ул. „Петър Богданов“ и ул. „Бели Лом“, на главната улица са поставени две изкуствени неравности тип „легнал полицай“. В Осенец ремонтираните улици са: „Родопи“, „Етър“ и „Здравец“, като също са поставени изкуствени неравности на оживени участъци. В Раковски улиците за ремонт са 7: „Владая“, „Г. Бенковски“, „Лале“, „23 септември“, „Хан Крум“, „Панайот Волов“ и „Странджа“.

Средствата за ремонтите в селата са от капиталовите разходи в общинския бюджет и бяха гласувани от общинските съветници по предложение на ръководството на Община Разград. Срокът за изпълнение е 60 дни.

Припомняме, че по обществена поръчка с предмет „Ремонт на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в Нов гробищен парк в гр. Разград, както и ремонт на улици в населените места на община Разград по обособени позиции“ има общо 3 обособени позиции. Както Община Разград съобщи по първата от тях ремонтите вече стартираха – на улици, тротоари, паркинги, междублокови пространства в Разград, както и алеи в Нов гробищен парк-Разград. Предстои откриване на строителна площадка и по третата обособена позиция – за основен ремонт на ул. „Велес“. Общата стойност на обществената поръчка с трите обособени позиции е 2 047 465,81 лв.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе