В събота с разходка в парка Разград отбелязва Световния ден на ходенето

Снимка: Данче Бозаджиева

За поредна година град Разград ще е част от Националната спортна проява за страната по „Програма за развитие на спорта за всички“ на Министерството на младежта и спорта, като отбележи Световния ден на ходенето. Спортен клуб „Спорт за всички“ с председател Здравко Душков, който е член на Българска федерация спорт за всички, е основен организатор на събитието, което е подкрепено финансово от Община Разград.

Спортната проява е насрочена за 05.10.2024г. с начален час 10:00ч. пред Ронда в Градския парк.

YouTube

Всички желаещи да вземат участие ще имат възможност да извървят утвърден маршрут с дължина 2 км.  в периметъра на Градския парк. За по-малките участници, клубът е предвидил стрелба във футболна врата от въздуха, като децата ще бъдат разделени на две възрастови групи.

Всички желаещи са добре дошли свободно да вземат участие в спортното събитие, което цели подобряване на здравословното състояние чрез ходене. Няма възрастови ограничения при участниците, а проявата е подходяща за всякакви хора, без значение физическото им състояние.

След приключване на ходенето и състезанието по стрелба във футболна врата, организаторите са предвидили томбола с награди, осигурени със съдействието на Община Разград и други спонсори. За целта всеки участник при записване ще получи талон за участие в томболата. Предвидените награди са: топки, раници и туристически принадлежности, като от Българска федерация спорт за всички ще бъдат изпратени тениски с логото на спортното мероприятие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе