Дадоха начало на партньорство при разработване на проектни предложения и реализиране на съвместни проекти между област Разград и Велико Търново

Различни сфери за бъдещо съвместно сътрудничество между областните управители на  Велико Търново и Разград обсъдиха екипи от двете администрации. Срещата се проведе в Областна администрация Разград, като домакин  беше заместник областният управител на Разград Надя Йорданова, а областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков бе представен от един от заместниците си – Юлия Ликоманова-Мутафчиева.

Повод за визитата бе предстоящата възможност за подготовка и реализиране на проекти за прилагане на мерки за енергийна ефективност на административни сгради – държавна собственост с европейско финансиране от  Програма „Регионално развитие“ на концепции за интегрирано териториално развитие, в съответствие с изискванията на европейските директиви.

YouTube

Областна администрация Разград има изготвена проектна идея за прилагане на мерки за енергийна ефективност на административна сграда в централната част на град Разград, намираща се на адрес: бул. „България“ № 15. Проектната идея е част от концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Община Разград „Около поречието на река Бели Лом”, която беше високо оценена на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район.

Областна администрация Велико Търново също подготвя проектно предложение за енергийна ефективност на административната си сграда.

Заместник областните управители обсъдиха редица въпроси по подготовката на двете администрации за тези проекти, като темата беше разширена с дискусия за възможности за обмен на опит и добри практики при разработване на проектни предложения и партньорство и по други програми с европейско финансиране и за пътищата за успешно кандидатстване на администрациите по тях.

След работната среща г-жа Надя Йорданова представи на място на официалния гост от Велико Търново археологически резерват Абритус. Отличните впечатления на г-жа  Ликоманова-Мутафчиева от паметника на културата с национално значение станаха повод за обсъждане на възможности за реализиране на съвместни инициативи в сферата на опазването и експонирането на културно-историческото наследство и развитието на туризма. Двете дами коментираха възможностите за гостуване на различни изложби в двата града, както и подготвянето на общи събития и прояви.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе