Традиционните „Детски царевични игри“ в Исперих радват ученици и местни жители

Пред административната сграда на Исторически музей в Исперих се проведоха традиционните „Детски царевични игри“, които са неизменна част от есенния „Панаир на царевицата“. Събитието бе организирано от културната институция и привлече вниманието на ученици и жители на цялата община.

YouTube

В игрите участваха ученици от различни училища в община Исперих, които се състезаваха в разнообразни забавни и образователни активности, свързани с царевицата – символ на плодородието и традициите на региона. Децата показаха не само физически умения, но и знания за значението на този важен селскостопански продукт в живота на хората.

Празничното настроение беше подсилено от богата програма с народни танци и музика, което направи събитието истински празник за малки и големи. Организаторите от Историческия музей подчертаха важността на подобни инициативи за поддържането на живи традициите и културното наследство на региона.

„Панаирът на царевицата“ в Исперих е ежегодно събитие, което събира местната общност и туристи, предлагайки не само забавление, но и възможност за по-добро запознаване с културата и обичаите на Лудогорието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе