Завърши ремонтът на пътя за Регионалното депо за отпадъци в Разград

Завърши ремонтът на трикилометровия участък от пътя към Регионалното депо за отпадъци между жп прелезите за Ясеновец и за Дянково. Изпълнител на обществената поръчка с предмет „Ремонт /рехабилитация на Път RAZ2110 /RAZ1113, о.п. Разград Дянково /ж.п прелез Ясеновец – /III-205/“ бе шуменската фирма „Автомагистрали – Черно море“АД. Пътят вече е отворен за движение, докато се извършваше ремонтът, бе въведена временна организация на движението на три етапа в различни участъци от пътя.

YouTube

Целта на ремонта бе подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на общинския път.

Ремонтните работи започнаха с прочистване на храстовидна растителност на места, където след това на мястото на компрометираните доскоро банкети бяха изградени нови, които подобряват възможностите за отводняване на пътния участък. Върху пътното платно е положен плътен асфалтобетон 4 см. и неплътен асфалтобетон (биндер) – с минимум 6 см. дебелина.

Общата стойност на проекта е 2 360 194,95 лв. Финансирането е от Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.

Това бе вторият проект от Инвестиционната програма, по който Община Разград стартира и завърши строително-ремонтни дейности. Първият проект бе „Реконструкция на ул. „Странджа и прилежащите кръстовища в гр. Разград – трети участък от ул. „Странджа“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе