Учениците от СУ „Христо Ботев“ – Разград отбелязаха Международния ден на твореца с вдъхновяващ урок по изобразително изкуство на открито

На 25 октомври петокласниците от СУ „Христо Ботев“ в Разград честваха Международния ден на твореца с открит урок по изобразително изкуство, воден от г-жа Иваничка Миланова. Темата на урока, „Форми в природата – възприемане на цвят, структура и пропорции“, беше насочена към това да разшири знанията на учениците за природата като източник на вдъхновение и да им покаже как различни материали и текстури могат да бъдат използвани в изкуството.

YouTube

Урокът започна с разглеждане на изложба, в която шестокласниците представиха свои рисунки, демонстриращи различни техники и материали. Петокласниците с интерес разгледаха творбите на по-големите ученици и научиха за техниките, които ще използват. След това всички се заеха с практическата част – събиране на листа, върху които рисуваха с темперни бои, а след това създаваха композиции чрез отпечатване на рисунките.

Тази творческа задача не само разви уменията на учениците, но и ги насърчи да използват критичното си мислене и да работят в екип. Изследването на различни текстури и форми, създадени от природата, направи процеса още по-забавен и вдъхновяващ.

Часът завърши с конферанс, по време на който младите творци представиха своите работи и споделиха усещанията си от създаването на нефигурни композиции. Урокът на открито донесе не само нови знания и умения, но и създаде атмосфера на креативност и въображение сред учениците.

Поздравления на петокласниците за тяхното творчество и желание да откриват нови начини за изразяване чрез изкуството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе