Започва конкурсът „Да на красотата“

Заместник-кметът на Община Разград Галина Георгиева откри днес на пресконференция в общинска администрация конкурса „Да на красотата“, в чиято комисия тя е председател. Събитието се провежда съвместно с Федерация на жените в Разград.

Работим чудесно с Федерация на жените и резултатите заслужават усилията, които влагат всички, за да обхождат и оценяват различни дворове, тераси и градини, коментира Георгиева. Тя каза също, че този конкурс е мястото хората с естетическо чувство да получат своето признание.

YouTube

Подробностите около провеждането на конкурса, в който си партнират Община Разград и Федерация на жените, представи техният председател на управителния съвет Любка Стоянова. Тя благодари на Общината за съдействието, на кметовете на населените места, които също подават информация, къде и кои дворове по селата да бъдат обходени.

За поредна година ще бъдат отличени следните категории:

Най-красив двор

Най-красив балкон

Най-добре поддържан жилищен блок и предблоково пространство, също най-добре поддържан вход

Най-красив двор в училище и детска градина

Най-красив стопански двор на фирма
Най-красив селски двор

Отново бяха призовани граждани да се обаждат и да дават заявки, кои адреси да бъдат обходени от комисията, а също и кметове на населени места, които да дават насоки за адресите по селата. Телефоните, на които могат да се обаждат желаещи за участие са:

084/652927
084/634888
084/618 214
моб. 0896 799103

Любка Стоянова съобщи за благотворителната инициатива, която Федерацията провеждат съвместно с Община Разград и на която тази година бяха събрани средства за 22 социално слаби абитуриенти, които ще получат по 140 лв. на 15 май в 15.00 ч. в „Зайо Байо“.
От Федерация на жените още представиха и резултатите от приключили профилактичните прегледи за рак на маточната шийка. Стоянова коментира, че идеята на тази инициатива е насочена изцяло към здравето на жените. Тя благодари на д-р Романова и д-р Калчев, за оказаната помощ, както и на общинските съветници от ПП ГЕРБ-Разград, които са осигурили средства за консумативи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе