10 храни за отслабване, които всъщност са вкусни

Ето 10 полезни неща, които да хапвате без притеснение за калориите:

Спанак 

YouTube

Спанакът е много полезен за тялото с доставката на желязо и витамини. Можете да си направите вкусна салата като го смесите с яйце, печен пипер, домат, и сирене.

Авокадо

Авокатото е много полезен източник на фибри. Може да хапвате авокато, подправено с малко лимонов сок.

Кисело мляко

Всички знаем колко полезно е киселото мляко само по себе си. В добавка можем да включим малко плодове за допълнителен вкус.

Черен шоколад

Черният шоколад е с по-висок процент съдържание на какао от обикновения млечен, което го прави и невредящ на диетата. Шоколадът винаги успява да повиши и настроението, така че може да хапвате от него колкото пожелаете.

Акай бери

Плод, който в момента е определян като „супер-храна“. Той съдържа естествени антиоксиданти и освен това е много вкусен. Най-често вкусът му е определян като микс от къпини и ядки.

Сьомга

Сьомгата е естествен източник на омега-3 мастни киселини и е много полезна за сърцето. Има много рецепти за сьомга, които са вкусни и здравословни.

Ананас

Ананасът съдържа много витамини и ензими, полезни за храносмилателната система. Все пак го хапвайте умерено, тъй ато съдържа много естествени захари.

Карфиол

Този зеленчук, съдържащ много витамин Ц и К, както и много диетични фибри, често е подценяван. Той обаче може да бъде вкусен както суров, така и сготвен.

Киноа

В България можем да кажем, че тази „супер-храна“ е сравнително млада. В нея се съдържат протеини, витамини и антиоксиданти. Чудесна добавка към спаначената салата например.

Сурови ядки

Те също са спрягани за „супер-храна“. Все пак, ние ви съветваме да ги хапвате умерено, понеже освен протеини, в тях се съдържат и много мазнини.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе