Областният управител бе на посещение в Бурса

След като поздрави изпълнителите от сцена „Назъм Хикмет“ към Театрално-музикален център-Разград за премиерата на музикално-танцовия спектакъл „Ех, младост“ Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен ги подкрепи и при второто им представяне на спектакъла, което бе в чужбина. По покана на организацията на изселниците от Балканите „Балгьоч“ постановката бе играна в културен център в турския град Бурса при препълнена зала.

Събитието започна с награждаване на победителите в конкурс за детско стихотворение, посветено на Празника на детето. Честта да връчи една от трите първи награди имаше Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

YouTube

След края на спектакъла, събрал бурните аплодисменти на публиката, г-н Хюсмен връчи плакета на Областния управител на председателя на „Балгьоч“ проф. д-р Юксел Йозкан. Областният управител на Разград поздрави авторите и участниците в спектакъла, както и изселниците, препълнили залата.

По-рано през деня г-н Хюсмен заедно със заместник-председателя на Общински съвет-Исперих Хамди Нурула имаше официална среща с първия заместник областен управител на Бурса Ялчън Булут, който в момента изпълнява длъжността областен управител на Бурса.  На следващия ден пък бе срещата с кмета на Бурса Алинур Акташ, с когото също размениха подаръци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе