Проведе се състезанието “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград на 4 май от 9.00 часа.

Официален старт на надпреварата дадоха заместник областният управител на Разград Евгени Драганов, заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов и директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

YouTube

В инициативата, която се осъществява за 18-та поредна година, се включиха 5 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:

I – ви учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение.

II – ри учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”.

III – ти учебен център „Пожарна безопасност”

IV – ти учебен център „Първа помощ”

Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите. Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит (максимален брой 60+240=300).

Тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Никола Икономов” – град Разград с комплексен сбор точки 287. С 264 точки на второ място се класираха децата от ОУ „Васил Априлов” – Исперих. Трето място с 244 т. зае тимът на ОУ „Христо Ботев” – с.Брестовене, община Завет. Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе