През следващите две седмици ще следят за замърсения въздух в Разград

Мобилната автоматична станция на ИАОС следи от вчера качеството на въздуха в Разград. Заради множеството сигнали за неприятни миризми в града планираният годишен мониторинг беше изтеглен две седмици по-рано от предвиденото. Станцията е разположена в двора на детско заведение на ул. „Камчия“ 1, в кв. „Лудогорие“, откъдето са получени най-много сигнали. В рамките на две седмици ще бъдат следени нивата на основните замърсители на въздуха – серни и азотни оксиди, въглероден оксид, фини прахови частици, озон и сероводород.

Тази сутрин дежурен екип на инспекция е извършил извънредна проверка на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) на „Биовет“ АД-клон Разград. Взети са днес сутринта проби от отпадъчни води при нормален отток. На площадката на ПСОВ на дружеството се извършват планирани ремонтни дейности на  биостъпалото, които трябва да прилкючат да края на месеца. По тази причина пречиствателната станция не функционира ефективно.

При извършените обходи в района на двете пречиствателни станции тази сутрин не са установени неприятни миризми. Данните от станцията през последното денонощие не показват превишения на следените показатели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе