Колоездачът Мирослав Минчев е Спортист №1 на област Разград за 2018 г.

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри и ръководи заседанието на Постоянната комисия за младежта и спорта в област Разград. На него бе проведен изборът на 10-те най-добри спортисти в област Разград за 2018 г., както и определени победителите в още три категории – най-добър треньор, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател. Комисията одобри и четири предложения за специални награди за заслуги към спорта в Лудогорието, по време на заседанието бяха направени още три предложения за специални награди, които също бяха одобрени от членовете на комисията.
Изборът се извършва след номинации от седемте общини в областта, като по предварително определен регламент община Разград има право да предложи 6 състезатели за включване в десетката, а останалите шест общини – по трима. Номинациите тази година бяха общо 21, като община Самуил не се възползва от възможността да даде свои предложения. В гласуването освен членовете на комисията участваха и местни журналисти, които отразяват спортни теми, така анкетните карти станаха 16. След гласуването сборът от точките на номинираните състезатели бе умножен по предварително обявени критерии, свързани с ранга на състезанията, на които са постигнати най-добрите резултати; с възрастовата група на състезателя и с това дали спортът е олимпийски или не.

YouTube

След прилагането на коефициентите 29-годишният състезател от СКК“Спринт“-Разград Мирослав Минчев събра 406,80 точки и оглави десетката на област Разград. Това е трето подобно отличие на колоездача, който през отминаващата година спечели първо място в Балканиада за мъже в дисциплината спринт. С много малка разлика – с 406,31 точки на второ място остана състезателят от ШК“Абритус“-Разград Ивайло Енчев. През 2018 г. той е на първо място в държавното отборно първенство по класически шахмат за мъже, класира се втори на международен турнир в Нюрнберг, 29-годишният шахматист покри тази година и нормите за гросмайстор. На трето място в класацията на десетте най-добри спортисти в Разград остана състезателят от СК“Лютфи Ахмедов“-Разград Мустафа Мозак с 388,47 точки. През 2018 г. 17-годишният борец кат. 92 кг. участва в Световно първенство за кадети, спечели второ място на Балканско първенство, републикански шампион е, както и носител на призови места от международни турнири. На четвърто място е състезателят от клуба по конен спорт в село Севар Нурхай Зюлкюф; на пето – футболистът от ПФК“Лудогорец 1945“ Клаудиу Кешерю, на шесто – Светослав Дяков от ПФК“Лудогорец 1945“, на седмо – състезателят от СКБ“Осман Дуралиев 2016“-Исперих Орлин Асенов, на осмо – състезателят от СКБ“Агросем“-с. Острово Али Али; на девето – Хюсеин Хюсеинов от СКБ“Кубадън“-Лозница, на десето – футболистът от възрастова група U19 в ПФК“Лудогорец 1945“ Хюсеин Кельовлуев.

За отбор на 2018 г. безапелационно с гласовете на всичките 16 участници в определянето на призьорите е обявен ПФК“Лудогорец 1945“, треньор на годината е Димитър Димитров-Херо от ПФК“Лудогорец 1945“. Наградата за най-перспективен млад състезател е за 13-годишния Лъчезар Вълчев от СКЛА“Лудогорец“-Разград, който тази година се завърна от участие в Европейските детски игри до 14 години с три медала – златни на скок на дължина и скок на височина и сребърен – на 800 м., той е и републикански шампион на многобой с национален рекорд.

Церемонията по връчването на наградите от класацията „Спортист на област Разград за 2018 г.“ ще се проведе на 17 декември, понеделник, от 11,00 ч. във фоайето на Областна администрация-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе