Проведе се концерт, посветен на Европейския ден за солидарност между поколенията

Заместник областният управител на област Разград Нурие Црънгалова бе гост на концерт, посветен на Европейския ден за солидарност между поколенията.

Инициативата се организира съвместно от НЧ“Развитие 1861“ и Дом за стари хора-Разград за трета поредна година. Г-жа Црънгалова поздрави и двете институции за доброто сътрудничество и им пожела то да продължи и да се развива, тъй като всяко поколение има какво да научи от другите.

YouTube

Преди концерта водосвет за здраве отслужи отец Дмитрий Терзи.

В залата на Старческия дом гостуваха формации към читалището, в които участват самодейци от различни поколения. Певицата от Музикална школа „Илия Бърнев“ Дарина Минева изпълни фолклорни песни, певиците от хора за стари градски песни „Блян“ представиха изпълнения от своя репертоар, младите актьори от Театрална формация „Импулс“ представиха фрагмент от свой спектакъл, в концерта участваха и балерините на Мария Керчева.

В концерта се включиха и домуващи в социалната институция, а също и потребители на съседния дневен център „Подай ръка“, които също бяха в публиката.

Част от тържеството стана един от най-новите, но вече редовни дарители на Дома за стари хора. Собственикът на „ДИК-98“ЕООД-Цар Калоян Шабан Алиев дойде на концерта с подаръци по повод Великденските празници. Всеки от домуващите, които са общо 78, получи великденски козунак.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе