Проведе се ХХХ-то Областно състезание на Ученически екипи по първа помощ

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов приветства участниците в ХХХ-то Областно състезание на Ученически екипи по първа помощ.

Надпреварата, организирана от Областната организация на Български червен кръст, се провежда днес в спортна зала „Лудогорец“, в нея участват отбори от ученици от 5-6 клас от шест от лудогорските общини: ОУ“Васил Априлов“-Исперих, ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград, СУ“Христо Ботев“-Лозница, СУ“Христо Ботев“-Кубрат, СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил, СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян.

YouTube

Г-н Драганов поздрави момичетата и момчетата от шестте екипа за интереса към дейностите на най-старата неправителствена организация в България, апелира към тях да приобщават към идеите на БЧК още свои връстници. Заместник областния управител пожела на участниците в състезанието да победят най-добрите. От името на Областния управител Гюнай Хюсмен на всеки от отборите бе предоставена по една баскетболна топка.

Според регламента на състезанието Ученическите екипи преминаха през шест пункта, за решаването на казусите по всеки от тях имаха по 10 минути. Победителят в състезанието ще представя Разградска област на национално състезание през юни в Лозен.

Гости на събитието бяха и заместник-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов и Светослав Добрев от РУО-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе