Деца от ОУ „Тургенев“ посетиха Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“

На 15.05.2019г. децата от Детско полицейско управление към Основно училище „Ив. С. Тургенев“ с класен ръководител г-жа Калина Начева и координатор по програмата инспектор Детска педагогическа стая Надежда Обрешкова, посетиха Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разград.

YouTube

Програмата Детско полицейско управление има за цел, чрез игри и забавления, децата да придобият знания и умения за опазване на своя и на приятелите си живот, за справяне в трудни ситуации в училище, вкъщи или на улицата, както и за работа в екип, уважение и толерантност.

На децата от Детско полицейско управление пожарникарите направиха демонстрации с пожарен автомобил, пожарна автостълба, показаха им режещи инструменти. Всяко от децата влезе в ролята на пожарникар, като си сложи пожарникарска каска, качи се на пожарен автомобил и „гаси пожар“ с пожарникарски маркуч.

За децата това е третата среща с пожарникари. На предходните две, в началото на годината, децата си припомниха важни правила за това как се действа при бедствия, пожари и извънредни ситуации; как да използваме противогаз, играха на пожарникарски ролеви игри – пожарно домино и мемори; решаваха тематични кръстословици и игрословици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе