Информационен ден на Представителството на ЕК в Разград

На 24 юли Представителството на Европейската комисия в България проведе информационен ден в Разград, посветен на политиките на ЕС в интерес на гражданите.

Стотици жители на града задаваха своите въпроси на специалния щанд на ЕК на площад „Ларго” и получаваха отговори от служители на Представителството на Комисията, на Информационния център на ЕС и доброволци от Младежки екип „Европа”.

YouTube

Дискутирани бяха различни теми: правата на българите като граждани на ЕС; ползите от членството в Съюза, свързани с образованието, търсенето на работа, пътуването, защитата на потребителите, опазването на околната среда и други. Специално внимание беше обърнато и на кампаниите на ЕС „По-защитени заедно” и „Инвестиционен план за Европа”.

Събитието бе посетено от множество млади хора, а за децата имаше забавни игри и награди. Информационното турне на Представителството на ЕК в България започна от гр. Търговище, продължи в Разград, Шумен, Добрич, Каварна, и приключва във Варна на 28-29 юли.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе