Предлагат безплатна смяна на личните документи заради хакерската атака срещу НАП

Днес ще изпратим писма- покани за срещи с Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет за разговори, обяви лидерът на БСП, Корнелия Нинова.

Изтичането на лични данни на над 5 млн. българи е прецедент. Ситуацията е кризисна.

YouTube

Вчера НАП публикува приложение, с което всеки може да провери дали има неправомерно изтичане на личните му данни. От вчера десетки хиляди българи са проверили и имат изтичане на данните им.

Правителството действа неадекватно в тази ситуация и не предприема никакви мерки и затова ние поемаме инициатива. Трябва да се гарантира сигурността на хората, на тяхната собственост и финансовите им средства.

Държавата да си поеме отговорността, защото именно държавата и правителството не можаха да опазят личните данни.

Днес внасяме проект за решение в парламента, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане.

Предлагаме това да бъде извършено в 3 месечен срок.

Днес ще изпратим писма – покани за срещи с Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет за разговори.

Търсим тяхното професионално мнение за намиране на решения, ако трябва и законодателни такива, за да гарантираме да няма злоупотреби с личните данни на хората и те да не бъдат ощетени с продажби на имоти, прехвърляне на собственост, теглене на кредит и други.

След като управляващите са безсилни, ние поемаме инициативата и започваме тези действия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе