Ученички от ПГИ „Робер Шуман“ ще стажуват в ОИЦ-Разград

През месец февруари 2020 г. ученичките от 11-ти А клас на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” в гр. Разград – Виктория Иванова, Есин Рахидин, Кристин Георгиева и Селин Ахмед ще стажуват в Областния информационен център (ОИЦ).

Стажът е предвиден в учебната програма и е задължителен за единадесетокласниците. Възпитаничките на ПГИ „Р. Шуман” са избрали ОИЦ – Разград по препоръка на техни съученици, които проведоха учебната си практика през 2018 г. на същото място.

YouTube

Тази година в рамките на 60 учебни часа гимназистите ще се запознаят с дейността и услугите, които предоставя мрежата от 27 ОИЦ в страната; видовете европрограми за периода 2014-2020 г. в България и различните мерки и процедури по тях; добри практики от успешно реализирани и изпълняващи се проекти в Лудогорието; ще разгледат ИСУН 2020 – електронната платформа за кандидатстване с проектни предложения, отчитане на проекти, справка за различни бенефициенти и др.

Стажантите ще се включат също и в реална работна среда, като ще участват в организирането и провеждането на информационни събития на ОИЦ-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе