Завръщане в историческото минало и сред природата в ОУ „Никола Икономов“

Учениците на г-жа Йорданка Гатева и на г-жа Галина Иванова, заместваща класния ръководител на IIIг клас – г-жа Кристиана Георгиева, често пътуват в миналото и в бъдещето. Те вече знаят много исторически факти за миналото на българския народ. Харесва им да бъдат и сред природата, да я наблюдават, да се наслаждават на нейната неповторима красота, да опознават нови растения и животни.

Още преди началото на учебната 2019/2020 година учителките предвидливо са събудили интереса на своите ученици към темите, изучавани по човекът и обществото и човекът и природата в трети клас. Като задание за лятната ваканция бъдещите третокласници е трябвало да съберат информация за защитени растителни и животински видове, отбелязани в Червената книга на България, да се запознаят със старите български столици, ханове и царе, а със събраната информация по свой избор да изработят лапбуци, макети, постери.

YouTube

Учениците са се потрудили сериозно през лятната ваканция и сега децата от III „a“ и III „г“ класове са много активни и любопитни да научат още нови факти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе