Над 700 нарушения по пътищата са засечени за седмица в Разградска област

727 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 3 до 9 февруари 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 498 фиша и 47 акта. 1 от актовете е на неправоспособен водач.
Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол – концентрацията при един от тях е била над 1,2 промила.
Регистрациите на две моторни превозни средства са прекратени – едно от тях заради неправоспособност на водача и едно заради употреба на алкохол от страна на шофьора.
През седмицата са регистрирани три пътно-транспортни произшествия с трима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

До 17 февруари продължава специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“. Контролните органи ще следят за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ. През първия ден на организираната от ROADPOL операция са проверени 181 моторни превозни средства и 217 лица. За констатирани нарушения са съставени 53 фиша и 19 акта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе