Областният управител подари националния флаг на директори на училища в областта

Днес, 27 февруари 2020 г., в навечерието на Националния празник на Република България – 3-ти март Областният управител Гюнай Хюсмен инициира работна среща с директорите на училища и на Центрове за подкрепа на личностното развитие от шест от седемте общини в област Разград: Разград, Кубрат, Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян и връчи на всички като подарък националния флаг.

Посланието на патриотичната инициатива на Областния управител е да почитаме героите, дали живота си за Освобождението на България, да опазваме и популяризираме националните ни ценности и младите хора да израстват с чувство за национална принадлежност и самочувствие като българи.

YouTube

Той призова ръководителите на учебните заведения и учителите и служителите в тях да пазят трибагреника в училищата винаги в добро състояние и да се включват активно в отбелязването на Националния празник и другите официални празници, като присъстват на тържества и церемонии по площадите, с което да дават добър пример на учениците и гражданите в областта.

Гюнай Хюсмен подчерта, че правителството води последователна политика в подкрепа за осигуряване на добри условия за провеждане на учебния процес в училищата и повишаване на заплатите на заетите в образователната сфера. Той заяви, че е наясно с проблеми като демографската криза, но посочи, че образователната система трябва да се адаптира към новите условия.

Обсъдени бяха и актуални въпроси от образователната сфера като план-приема, външното оценяване, ремонти на сграден фонд и осигуряване на оборудване, осигуряване с училищни автобуси и други.

Областният управител сподели очакванията си от по-висок успех при външното оценяване на учениците в областта ни в сравнение с миналата година и отправи искане към директорите да се работи активно за постигане на тази цел.

В работната среща взеха участие и заместник областният управител Евгени Драганов, Ангел Петков – началник на Регионално управление на образованието Разград и Милена Орешкова – заместник-кмет на община Разград.

За понеделник – 2-ри март от 10.00 часа, е планирана работна среща и с директорите на училища в община Исперих в Основно училище „Васил Априлов”, град Исперих.

Гюнай Хюсмен съобщи, че ще организира подобна инициатива и по случай 9-ти май – Денят на Европа, когато се навършват 75 години от края на Втората световна война.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе