Проведе се общо отчетно събрание на Разградската областна червенокръстка организация

Днес, 27 февруари, Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха официални гости на Общото отчетно събрание на Разградската областна червенокръстка организация.

YouTube

Областният управител приветства делегатите на събранието и изрази своята пълна подкрепа за тяхната дейност. Той благодари на БЧК от името на държавата за високохуманната и ползотворна дейност на територията на областта, за тяхната всеотдайност, както и за доброто сътрудничество между Областна администрация-Разград и областната червенокръстка организация, и пожела успех и за в бъдеще.

Заместник областният управител Евгени Драганов също поздрави червенокръстците с ефективната им дейност, както и за това, че привличат към доброволчество младите хора от региона.

Гости на събранието бяха и д-р Николай Чобанов – член на Националния съвет на БЧК, зам.-кметът на община Разград Милена Орешкова, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, представители на общини от област Разград.

На общото събрание бяха обсъдени отчетът за дейността на областната червенокръстка организация за 2019 г. и планът за дейността й през 2020 г.

На територията на областта работят 7 общински червенокръстки структури, всяка със свой облик, специфика и приоритети. Те обединяват 117 дружества, с 3305 членове. Процентът на обхват на членовете на БЧК  спрямо населението на областта е 2,96 %, което е над усреднения за структурите на страната процент.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе