Природо-математическата гимназия в Разград празнува патронен празник

Днес, 6 март 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе официален гост на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Академик Никола Обрешков” в град Разград.

YouTube

На проведеното в залата на Народно читалище „Развитие 1869” в град Разград събитие присъстваха и Милена Орешкова – заместник-кмет на община Разград, представители на Регионално управление на образованието Разград, както и учители, ученици и родители.

Тържеството започна с химна на учебното заведение. Представени бяха поздравления за патронния празник от Областния управител, от кмета на община Разград Денчо Бояджиев, от Регионално управление на образованието Разград, от директори на училища в град Разград и други.
Директорът на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” Мануел Василев награди победителите в традиционния за гимназията конкурс „Обрешков”, включващ дипсциплини като математика, биология, физика, химия, информатика и география.
Директорът награди и най-добре представилите се в организирания по случай празника конкурс за снимка, презентация и рисунка.

Събитието продължи с празничен концерт, като на сцената се качиха учениците от випуск 2020, за да поздравят училищната общност и да връчат покани за предстоящия си абитуриентски бал на ръководството на училището.

Областният управител Гюнай Хюсмен поздравява преподавателите и учениците от ПМГ „Акад. Никола Обрешков” с патронния им празник и желае на учителите здраве и професионални успехи, а на учениците да бъдат все така силни и упорити, да превземат нови върхове в областта на математиката и природните науки и да уважават и помнят своите учители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе