Окръжен съд Разград въвежда временни мерки за ограничаване на риска от разпространение на COVID-19

Със заповед на и.ф. Административен ръководител – Председател на Окръжен съд – Разград от 9 март 2020 г., се преустановява приемът на граждани в приемния ден на административния ръководител на съда. Със същата заповед е разпоредено достъпът до съдебната сграда на пл. „Независимост“ № 1 да се осъществява като посетителят на входа сам държи документа си за самоличност като го представя от двете страни на проверяващия. Това съобщават от Районен съд в Разград.

На втори и трети етаж в сградата вече са залепени надписи указващи на всеки посетител /адвокат, вещо лице, експерт, преводач, журналист, свидетел, жалбоподател и др./ задължително къде да измие ръцете си със сапун. Дезинфектанти за ръце са поставени на видни места в деловодствата и регистратурата на Окръжен съд.

YouTube

По четири пъти на ден ще се извършва дезинфекция на стълбищата, коридорите и работните помещения. Бравите на сервизните помещения два пъти дневно ще се мият задължително със сапун, а преди започване на работния ден съдебните служители ще почистват телефонните си слушалки с мокри кърпи по възможност с алкохолно съдържание.

Окръжен съд – Разград ограничава пътуванията и командировките на магистратите и служителите. Препоръчва се още те да не посещават мероприятия и обекти, където има масово присъствие, а в случай че почувстват симптоми на хрема или кашлица по време на работа, ще могат да посетят личен лекар или специализирана медицинска помощ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе