Регионалното сдружение за управление на отпадъците взе единодушно решение за внасяне на инвестиционните проекти на трета клетка

Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев откри и ръководи заседание на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград. В него участваха всички кметове на общини в Разградска област, както и заместник областният управител Нурие Црънгалова, присъстваха и заместник-кметът Добрин Добрев и началник отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград Недим Тахиров.

В началото на заседанието г-н Бояджиев припомни на присъстващите, че за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци са изготвени инвестиционни проекти, съгласно Закона за устройство на територията заедно с комплексен доклад те трябва да се внесат за съгласуване от Областен експертен съвет в Областна администрация-Разград. Решението за внасяне на проектите бе прието единодушно от кметовете на седемте общини от областта.

Те подкрепиха и точка втора от дневния ред на събранието. С това решение бе възложено на Кмета на Община Разград да изготви документацията за провеждане на обществена поръчка за строителство по Закона за обществените поръчки с предмет „Изграждане на трета клетка на обект „Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян“. След изготвяне на документацията и съгласуване с всички общини ще се насрочи ново заседание на Регионалното сдружение, на което ще се предложи приемане на решение за одобряване на документацията и обявяване на обществената поръчка.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе