Актуална информация за COVID-19 в област Разград

снимка: Papalin4o Photography

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 21.06.2020 г. няма регистрирани нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград. 

 Поставените под карантина лица в областта са 275, като от тях в община Разград са 65 лица, от които 16 в с. Ясеновец. В община Исперих – 47 лица са поставени под карантина, от които 4 в с. Китанчево и 18 в с. Вазово. В община Лозница под карантина са 25 лица, от които 3 в с. Синя вода.

YouTube

РЗИ – Разград информира още, че общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 46, от тях активни 24. На стационарно лечение са 8 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“  АД гр. Разград, от които един интубиран. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика- Русе“ гр. Русе и трима в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе. Един оздравял – мъж на 55 г. от гр. Исперих. 

Във връзка с многобройните запитвания от директори на учебни заведения, относно провеждане на  срещи в училищата и балове  по случай дипломирането, и във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, РЗИ не препоръчва провеждането на масови събития.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе