Учение при тежка катастрофа до жп гара Разград ще се проведе утре

Снимка: Facebook

Утре, 30 септември, ще се проведе учение по Безопасност на движението по пътищата, организирано от Областната управа на Разград.

В него ще участват служители на ОД на МВР, ОДПБЗН, ЦСМП, БЧК, сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН-Русе, Окръжна прокуратура – Разград, служители на областна администрация и община Разград. Учението ще се проведе на пътя за жп гара Разград, в участъка от разклона за с. Стражец, до мястото, където  двулентовото платно преминава в еднолентово, малко преди гарата и разклона за с. Раковски.

YouTube

Същинската част на учението започва в 10,50, а в 12 часа на място е брифингът на областния управител Гюнай Хюсмен, с участието още на заместник-председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението“ Анжелина Тотева, представители на ОД на МВР-Разград и ОДПБЗН-Разград.

Днес се проведе учение при тежка катастрофа до жп гара Разград (СНИМКИ)

Учението включва проиграване на симулация на тежка пътна катастрофа, с много пострадали и загинал. В ПТП участват камион с цистерна, пренасяща опасен товар /спирт/, микробус с работници и лек автомобил. Катастрофата е възникнала при предприето от камиона изпреварване, врязване в него на лекия автомобил и последващ удар от микробуса. При сблъсъка се получава теч и разлив на опасното вещество в цистерната. Ангажираните институции ще демонстрират нивото на взаимодействието помежду си в напрегната ситуация, изискваща бързи и добре координирани мерки. Те ще трябва да обезопасят мястото на инцидента, да окажат първа помощ на пострадалите и да осигурят транспортирането им до болница. Ще се наложи да бъдат демонтирани части от катастрофиралите автомобили, за да се стигне до пострадалите в тях. Предвидено е да бъдат предприети нужните действия, за да се спре течът на опасното вещество, а разливът – неутрализиран.

Следват оглед на местопроизшествието, разчистването му и постепенното възстановяване на движението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе