ОУ „Никола Икономов“ отбеляза 60-годишнина, отвориха капсула с послания, пазена 20 години

Основно училище „Никола Икономов“-Разград отбеляза своя патронен празник с тържествена церемония в училището днес, 29 октомври. Училището е основано през 1960 година и тази година отбелязва своя 60-годишен юбилей.

YouTube

Гости на тържеството бяха кметът на Община Разград – Денчо Бояджиев, както  и бивши възпитаници.

Основният акцент на тържеството бе капсулата с послания, която преди 20 години, точно на 1 ноември 2000 година, тогавашният директор на училището –  Николета Радева, оставя във фоайето на училището. Идеята е капсулата да се отвори на патронния празник на училището на 1 ноември 2020 година, точно 20 години по-късно. Капсулата с послания бе отворена от сегашния директор – Димитър Петров. Бивша възпитаничка на училището – Полина Коцева, която е участвала в капсуловането на посланията точно преди 20 години, прочете съдържанието. Капсулата съдържаше песен и ноти, по тескт и музика на учителите от училището през 2000 година. В капсулата имаше и доста дълго послание от тогавашните директор и ученици, с което пожелават на сегашните ученици да не спират да търсят знанието и да се вдъхновяват от учението. Лични послания към настоящите ученици имаше и от тогавашните ученици от 2 до 7 клас. 

Специално послание-стихотворение имаше и до д-р Румяна Нешкова, която е начален учител в школото от 1996 година. 

В края на тържеството възпитаници на училището пяха и танцуваха.

Предвид противоепидемичните мерки в страната относно пандемията от COVID-19 учениците гледаха церемонията чрез телевизори в класните си стаи. Във Фейсбук пък излъчиха тържеството на живо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе