Третото издание на Детско полицейско управление стартира в Разград

Стартира третото издание на Детско полицейско управление. То ще се реализира в ОУ „Н.Й.Вапцаров” – град Разград по дългосрочна, превантивна програма на МВР, която има за цел да повиши доверието към полицията и да формира гражданска активност.

YouTube

Директорът на учебното заведение Г.Парашкевов и началникът на Районно управление – Разград главен инспектор Станимир Станев подписаха споразумение за съвместно сътрудничество през следващите две години.

Членове на детското полицейско управление са 22-ма ученика от пети клас на учебното заведение с класен ръководител Кремена Обрешкова. В рамките на проекта доброволците ще се запознаят с различните структури в полицията, законите и основната дейност на полицейските служители. Под ръководството на инспектор Детска педагогическа стая Тезджан Бошнакова малчуганите ще трупат знания и умения за опазване на техния живот, справяне в трудни ситуации вкъщи или на улицата.

В продължение на две учебни години екип от полицейски и младши полицейски инспектори, инструктор по полицейска лична защита, пожарникари, представители на прокуратура, съд и БЧК ще възпитават у децата навици за безопасно поведение и ще формират ценностно отношение към законите.

Националната програма „Детско полицейско управление “ е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се реализира от служители на МВР- от структурите на „Охранителна полиция“, Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.

Занятията се провеждат при стриктно спазване на разпоредените противоепидемични мерки, докато децата са в присъствено обучение. Ако се наложи преминаване на дистанционно обучение, материалите ще се предоставят онлайн.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе