Ученици от Разград стреляха право в целта (ВИДЕО)

Глобално училище 2020 “Иван Сергеевич Тургенев“ гр.Разград приключи работата си по проект „Право в целта“ по модулите „Международни неравенства“,“Миграция“ и „Климатични промени“, финансиран от Европейския съюз, който има за цел да обедини партньори от 12 европейски държави, които да споделят знания и умения за създаване на национална кампания за насърчаване на преподаването на целите за устойчиво развитие (ЦУР).Проектът насърчава прилагането на подходите на глобално гражданско образование в различни учебни дисциплини  и да допринесе за постиженията на Програмата на ООН за 2030 г.

По модул „Международни неравенства“ петокласниците с ръководител Айтен Кязимова се запознаха с Целите за устойчиво развитие, действията на правителствата и  гражданите за намаляване на неравенството и Справедливата търговия(Fair Trade).Разделени на групи учениците организираха симулации на протестни кампании с искания за промяна.

YouTube

По модул „Климатични промени“ шестокласници с ръководител Дарина Димова дискутираха защо се случват климатичните промени и как те влияят на живота ни и на Земята. Дискутираха възможностите за използване на безотпадни и възобновяеми източници на енергия и намаляване на вредните емисии.

По модул „Миграция“ с интерактивни, симулационни игри и филми седмокласниците с ръководител Лиляна Петрова се запознаха какво представляват миграциите и как се отразяват на живота ни днес. Запознаха се и с Всеобщата декларация за правата на човека.

Като краен продукт учениците изработиха плакати и макети, а петокласниците призоваха децата по света за равенство между хората с песента „Стреляй право в целта“, сътворена по повод проекта. Всички участници получиха Сертификати за участие и овладени умения и компетентности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе