С онлайн презентация Общинският съвет за наркотични вещества в Разград отбелязва Световния ден за борба със СПИН

снимка: Papalin4o Photography

На 1 декември се отбелязва Световния ден за борба със СПИН. Датата е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация, за да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяването. От 1996 г. с отбелязването на този ден се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността. Тази година той е под надслов „Глобална солидарност, гъвкави услуги“.

Днес е Световният ден за борба със СПИН

YouTube

На фона на тежката епидемична обстановка от COVID-19 – Световният ден за борба със СПИН е добър повод да се замислим – знаят ли достатъчно подрастващите за вируса на ХИВ/СПИН?

Предвид обстановката, в която се намират днес учениците и невъзможността да се проведе занятие в училище, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград, прилагайки практики за социално дистанциране, актуализира и разработи планове за действие в извънредни и кризисни ситуации, като изпрати до всички училища онлайн презентация на тема „1 декември – Световен ден за борба със СПИН“. Образованието и информацията може да насърчи учениците да станат застъпници за мерки за превенция и контрол на СПИН вкъщи, в училище и в тяхната общност, като разясняват на другите как да се предотврати разпространението му.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе