С пирамида на Добротата МКБППМН-Кубрат финализира дискутираната тема в партньорство с училището в Самуил

Както сме писали и по-рано между кубратската комисия и самуилското училище има добро сътрудничество, което намира реализиция в „Час по щастие“  (авторска програма на секретаря на МКБППМН-Кубрат, насочена към педагогическата и родителска общност, която предлага разчупен прочит по актуални теми и цели повишаване мотивацията за учене при децата и учене чрез сътрудничество). Самуилското училище е партньор на „Час по щастие“ и през последните години е домакинствала  няколко творчески срещи. „ И деца, и учители се радват, когато имат възможност да покажат знания, умения и творчество пред външни експерти и това повлиява положително всички страни в процеса на работа“, коментира директорът на училището Орхан Исмаил и допълни:  „за мен, като ръководител на училищната институция, остава да осигуря възможности и условия, които са в интерес на моя екип и учениците, за  да се чувстват 100 процента будни и активни“.

YouTube

През учебната 2020/2021 учителките от начален етап Айля Чолак, Сибел Ибрахим, Анета Борисова, Нуран Сали и Севгюл Мустафа провокираха своите възпитаници да пишат за добротата, да рисуват по темата, да разказват за добрите постъпки на околните, които учат на доброта и будят възхищение. А в последните дни на учебната година учениците от 2, 3 и 4 клас интерпретираха своето разбиране за добротата. В „довърши изречението“ малчуганите собственоръчно изпълниха със съдържание задачата, кaто оформиха огромна пирамида, която обобщи всички предложения в едно изречение „Добротата се учи като правиш добро“.

Учителките получиха благодарствени грамоти от секретаря на кубратската комисия по време на заключителната педагогическа среща, която се състоя на 15 юли 2021 в историческия град Велики Преслав.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе