Разградският съд реши: „Задържане под стража“ за 44-годишния испански гражданин, обвинен в убийството на своята съпруга

Окръжен съд – Разград определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 44-годишния Санчез А. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на своята съпруга.

Днес гледат делото на 44-годишния испанец, умъртвил и разчленил тялото на жена си

YouTube

Според обвинението, деянието е извършено на 10 срещу 11.12.2021 г. в обитавания от семейството апартамент. Санчез, който е гражданин на Кралство Испания, умишлено е умъртвил 40-годишната жена, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. На 11.12.2021 г. бащата на жертвата сигнализирал органите на реда за това, че дъщеря му не се е прибрала. След няколкодневно издирване, обвиняемият направил пълни самопризнания, подробно обяснил по време и място, където е извършено деянието. Посочил и местонахождението на разчлененото тяло на убитата.

По време на заседанието адвокатът на обвиняемия поиска в своята пледоария налагането на по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“, поставянето на електронна гривна за проследяване, както и налагане на забрана да напуска пределите на страната. Той изтъкна, че Санчез е съдействал до голяма степен на разследващите и действително е изразил искрено съжаление за стореното, бил грижовен баща.

Откриха разчленено тялото на издирваната 40-годишна жена от Разград, извършителят е задържан

В правото си на последна дума пред съда, Санчез сподели, че е притеснен за децата си, желае да полага грижи за тях и да остане в България.

Съдебният състав, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано предположение, че испанецът е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато. Освен това има данни за конфликтни отношения между него и жертвата.

Според съда, опасността обвиняемият да се укрие или извършат друго престъпление е реална. При него липсва трудова ангажираност, сравнително от скоро живее в България. Данните за конфликтни отношения предполагат и възможност да извърши и други престъпления. При реализирането на престъпното деяние  44-годишният мъж е проявил изключителна жестокост. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Убиецът на жена си е бил разследван за насилие и в други европейски държави (ВИДЕО)

Съдът счете за неуместно налагането на мярка „домашен арест“, тъй като трябва да търпи същата в жилището, в което е живеел с лишената от живот. 

Поради изложените съображения, съдът прецени, че за обвиняемия най- подходяща мярка за неотклонение е най-тежката – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Разград подлежи на протест пред Варненския апелативен съд в 3-дневен срок.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе