С рисунки ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“- Самуил се включват в инициатива на МКБППМН-Кубрат

Образователно-забавен кът подготви МКБППМН-Кубрат за най-малките пациенти на кубратската болница.

Идеята е от преди две години, но заради пандемията  реализацията й беше отложена. С решение от работната среща състояла се на 29 март 2022  с лекарите ангажирани в детското отделение д-р Войкова, д-р Асенова и временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение д-р Леман Балканджиева събитието ще се реализира на два етапа.

YouTube

В навечерието на  7 април-денят на здравния работник, рисунки ще освежат приемната в отделението. Те са дело на деца от партньорско училище, с което кубратската местна комисия има добро сътрудничество и са изпратени до комисията с много пожелания, които носят позитивизъм.

Малките художници от самиулското училище са:  Моника Василева, Дамла Севдалинова, Мелин Танер, и Мелек лат. А по случай 1 юни-международният ден на детето, местната комисия ще предостави образователни продукти, предназначени за  интелектуалното и емоционално развитие на децата. Има познавателни игри, книжки за оцветяване, детски книжки, албум с рисунки от кубратски деца, пъзели и др.

Целта на инициативата е престоят на малките пациенти и техните родители да бъде  ползотворен –заедно с необходимите медицински грижи да си подарят и взаимно полезно време (родители и деца да се учат и забавляват взаимно), защото игрите в телефона не трябва да са единственото предложение към малчуганите. Идеята е подкрепена от учители от училище „Васил Левски“  с. Беловец,  ЦСОП и родители. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе