Областният управител посрещна гости от Норвегия и проектни партньори от България

Областният управител на Разград Драгомир Златев прие днес Ларс Софтестад – председател на норвежката неправителствена организация CBNRM, и представителя на партньорската им организация от България „Клуб за обществена и гражданска активност“ Милена Орешкова.

Визитата е в отговор на посещението през месец май на делегация от област Разград в норвежкия град Кристиансанд за запознаване с добри практики на взаимодействие на публичния и гражданския сектор с бизнеса и прилаганите механизми за диалог и устойчиво развитие на общността.

YouTube

Сътрудничеството между двете организации се развива по линия на съвместен проект, финансиран по схемата за малки двустранни инициативи, насърчаващи сътрудничеството със страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия на Фондация „Институт Отворено обществено – София“.

Представителите на партньорските организации и участникът в българската делегация в Норвегия Иво Димитров запознаха областния управител с хода на изпълнение на проекта и получиха уверение, че Областна администрация Разград ще продължи да подкрепя изпълнението му и ще работи за гарантиране на устойчивост и надграждане на постигнатите резултати.

Драгомир Златев сподели, че е посещавал Норвегия в рамките на учебно пътуване за запознаване с добри практики в сферата на правосъдието.

Обсъдени бяха идеи за бъдещи съвместни проекти на Областна администрация Разград с норвежки партньори.

Областният управител подари на Ларс Софтестад за спомен от  Лудогорието нарисувана от дете картина с един от символите на Разград – Часовниковата кула.

Днес от 17.00 часа в конферентната зала в интерактивния музей в Археологическия резерват „Абритус” се провежда работна среща на норвежкия гост с представители на бизнеса от региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе