Митрополит Наум отслужи водосвет за здраве и благоденствие пред храм „Св. Цар Борис-Михаил покръстител „в Разград

Вчера пред новостроящия се храм негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум отслужи водосвет за здраве и благоденствие по случай на 2.05.2023г. патронния празник на храм „Св. Цар Борис-Михаил покръстител “ гр. Разград.

На водосвета присъстваха съпругата на напусналия ни маестро Георги Чимширов г-жа Стоянка Чимширова който е един от първите инициатори за построяване на нов храм, както и съпругата на трагично починалия строителен техник на храма Божидар Нешев, г-жа Екатерина Петкова.

YouTube

От църковното настоятелство благодарят на всички уважили празника в чест на „Св. Цар Борис-Михаил покръстител“. Работата по изографисването, изписването и дооборудването на църквата ще продължи, за което са нужни около 300 000 лв. Приканваме всеки съпричастен към богоугодното дело да даде своята лепта за довършването и освещаване на храма.

Сред гостите бе кметът на Разград Денчо Бояджиев, представители на различни институции в града и част от ръководството и футболистите на Лудогорец. Сред гостите бе и бившият министър председател на България Бойко Борисов.

Днес пред новостроящия се храм негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум отслужи водосвет за здраве и…

Posted by Boiko Obretenov on Tuesday, May 2, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе