Тийноватор за първа година в Разград, стартира на 14 октомври и събира предприемачи и ученици от 10. и 11. клас

За шеста поредна година Тийноватор събира стотици ученици от 10. и 11. клас от цялата страна, за да им помогне да се подготвят за бъдещето след училище – с развиване на бизнес мисленето, уменията за работа в екип, уменията за презентиране, за справяне с провала и за излизане от зоната на комфорт с цел адаптация. Откриването на учебната година ще се състои на 14 октомври 2023 г. 

Тази година за пръв път ще бъде организиран клуб и в град Разград, като ментори ще бъдат Радомир Рашков, съосновател и CEO на „Иноксис“ ООД, и Петромир Пенчев, собственик и управител на дигитална маркетинг агенция „Marketing Vision“.

YouTube

Тийноватор създава стартъп клубове – всеки с по 10 ученици и по двама ментори – успешни предприемачи и лидери на стартъп средите в България. Екипите се срещат всяка седмица в периода 14 октомври – 18 май, като минават през специално създадена учебна програма, валидирана от Американския университет в България. Учениците усвояват важни умения, базирани на добри примери от бизнеса. В края на учебната година екипите представят създадените от тях бизнеси пред жури от инвеститори. 

През учебната година участниците преминават през две състезания – Уикенд на идеите през януари и Финално състезание през май. 

В Тийноватор бизнес идеите идват от хобитата, страстта, конкретни житейски проблеми или социални предизвикателства, с които се срещат учениците в ежедневието си. Задачата на менторите е да помогнат на учениците да превърнат това, което ги вълнува, в бизнес и да намират решения чрез иновации. Не е нужно да имаш бизнес идея, за да се запишеш в Тийноватор.

Програмата е напълно безплатна.

Всеки ученик в 10. и 11. клас от цялата страна може да се запише в Тийноватор 6 напълно безплатно и от ТУК. Срокът за записване е 10 октомври.

За Тийноватор

За последните пет издания на Тийноватор – от 2018 до 2023 година, през програмата са минали близо 1600 ученици и над 150 ментори. Участниците са работили по над 200 бизнеса общо. 

В петото издание на Тийноватор (2022-2023 година), се включиха над 600 ученици в 10. и 11. клас от общо 30 града.

Над 500 участници и гости събра Финалното състезание. Учениците в петото издание на програмата представиха 70 бизнес проекта, разработени през изминалата учебна година, заедно с техните ментори  – общо 80 предприемачи и представители на стартъп екосистемата у нас.

За менторите:

Радомир Рашков е съосновател и CEO на „Иноксис“ ООД – компания, специализирана в проектирането и реализацията на индустриални проекти.

Радомир е учил в ПМГ“ Акад. Никола Обрешков“ гр. Разград до 9-ти клас, след което продължава своето обучение в МГ „Баба Тонка“ в Русе. Завършва Машинно инженерство в Bath University, като с дипломната си работа печели престижна награда за инженерни постижения в международното състезание ISR (International Submarine Races). Наградата отличава иновативния композитен материал, използван при проектирането и изработката на подводницата, с която университетският отбор участва на събитието.

Развива се като машинен и авиационен инженер, който стартира първия си бизнес за индустриални услуги на 22 годишна възраст. Паралелно с това, развива и успешна кариера в една от най-известните и иновативни инженерни фирми в света – Rolls-Royce – The Jet Engine Maker, където изпитва самолетните двигатели Trent 1000 (Boeing 787 Dreamliner) и Trent XWB (Airbus A350 XWB), в ролята си на Flight Test Engineer.

През 2014 г., Радомир се завръща в България и отдава цялото си внимание на развитието на „Интер Инженеринг 10“ ООД и новопридобитата към онзи момент „Инокс“ ООД. През 2020 г. класацията „Гепард“ класира „Инокс“ ООД на четвърто място по растеж в категорията си. Седем години по-късно и след обединението на двете фирми под общото наименование „Иноксис“ ООД, дейността на дружеството е пораснала с над 700% и към настоящия момент то се стреми към икономическа експанзия на международните пазари.

Петромир Пенчев е управител и собственик на дигитална маркетинг агенция „Marketing Vision“ – специализирана в изработката на уеб сайтове и онлайн магазини и популяризиране на страници в социалните мрежи и популярните интернет търсачки. Агенцията е собственик на четири популярни онлайн медии в Североизточна България, сред които и нашата – razgradnews.net.

Петромир е завършил ПТГ „Шандор Петьофи“, след което е продължил обучението си в Икономически университет – Варна със специалност Маркетинг, като бакалавър и Мобилни и уеб технологии като магистър. Като ученик в разградската техническа гимназия е печелил няколко награди в ТОП 3 в състезание за уеб програмиране и дизайн, също така, тогава стартира работа в маркетинг отделът на ПФК Лудогорец 1945, където поддържа всички уеб сайтове и социални мрежи на клуба и до днес. Година след завършването на гимназията в Разград,  започва работа като лектор във варненската ИТ академия Advance Academy. Малко по-късно, по време на обучението си в специалност Маркетинг в ИУ – Варна, докато е още втори курс стартира своята дигитална маркетинг агенция, а малко преди това и онлайн медията razgradnews.net. В последствие стартират и останалите три онлайн медии в Силистра, Търговище и Варна. През годините Петромир е участвал и в различни маркетинг и ИТ проекти, академии и обучения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе