НПТГ „Шандор Петьофи“ стартира нов проект за “Изграждане на център за високи постижения в професионалното образование и обучение”

НПТГ “Шандор Петьофи“ има удоволствието да Ви покани на начална пресконференция на 15.12.2023г. от 15:00 часа в Актовата зала на училището по повод старта на проект “Изграждане на център за високи постижения в професионалното образование и обучение”, по плана за възстановяване и устойчивост, финансиран от Европейския съюз „NextGenerationEU” по стълб „Иновативна България, компонент 1“Образование и умения“, Инвестиция  2 “Модернизация на образователната инфраструктура“.

Участие  ще вземат:

YouTube

Инж. Нешка Христова – Директор
Ивелин Иванов – Зам. директор АСД , Ръководител
Хубан Соколов – Юристконсулт

Общата стойност на проекта е 3 461 998,49 лв. лв.. Договорът за финансиране е подписан на 08.09.2023г.. Продължителността е 24  месеца и трябва да приключи през месец Септември 2025 г. Основната цел на предложението ни е да осигурим модерна и високо-технологична материална база, с която да предоставим съвременно обучение на учениците по дадена професия, за да отговарят на изискванията на пазара на труда. Засилване на взаимоотношения с висши учебни заведения и бизнес и създаване на нови с международни партньори, с които да осъществяваме съвместни дейности. Осигуряване на добра база в учениците, която да бъде надградена със знания и умения при постъпване във висши училища. Провокиране на интерес към старите, по-малко популярни професии, които са силно търсени и гарантират успех на пазара на труда.

Мотивация и подготовка на учениците за успешна личностна и професионална реализация чрез развитие на умения за работа с нови дигитални технологии. Внедряване на мерки за постигане на енергийна ефективност и опазване на околната среда. Повишаване качеството и приложимостта на образованието. Формиране на грамотни, иновативни, отговорни и активни граждани. Целенасочено да осигурим гъвкаво, адаптивно, модерно, пазарно ориентирано и качествено професионално образование по актуалните специалности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе