Коледен благотворителен базар в ОУ „И. С. Тургенев“

Ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, включени в група за занимания по интереси в сферата на изобразителното изкуство по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ 2023г. с ръководител В. Начева,  организираха в навечерието на коледните празници благотворителен базар във фоайето на училището. Инициативата бе подкрепена и от всички ученици, учители и родители, които  се включиха с ръчно изработени сурвакници, картички, картини, арт изделия и коледни сувенири създаващи празнично настроение на всеки, закупил си от тях.

Една част от събраните средства се предоставиха за закупуване на  подаръци и лакомства за четвъртокласничката от училището, която пострада при злополука преди дни. По-голямата част от средствата в размер на 2013,88 лв., ръководството на училището преведе по сметката на Марти за неговото лечение.

YouTube

Творческите дейности реализирани по Националната програма, допринасят не само за стимулиране талантите на учениците, но и за тяхното емоционално и социално развитие. Малките творци  бяха много щастливи  от възможността да помогнат на нуждаещи се деца и се почувстваха съпричастни в надеждата за лечение на младото момче.

Ръководството благодари на всички  включили се в благотворителната инициатива и им пожелава весели празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе