Експерти проведоха мониторинг по проекта „Иновация за успешна професионална квалификация“ на ПГТС „Христо Смирненски“

Експерти от РУО-Разград проведоха мониторинг на проектът за иновативно училище на Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“-Разград „Иновация за успешна професионална квалификация“, който разкрива иновативен фокус към устойчиво развитие у всеки ученик на личностна компетентност, социални умения и група от ключови професионални умения за упражняване на професия, както и развитие в бързо променящия се технологичен свят.

Учениците от 9А клас, с ръководител инж. Илиян Йорданов показаха пред експерти и учители същността на иновацията, като представиха систематизирано учебно съдържание на тема „Горене при бензинов/дизелов двигател“. Идеята е да бъде преодолян дефицита от професионална литература и учебници по учебен предмет от професионалната подготовка, като в същото време учениците сами да участват в процеса на създаване на такъв електронен ресурс.

YouTube

Крайната цел е по-високи резултати на държавния изпит за придобиване на професионална квалификация и успешна трудова реализация, както и създаване на електронен учебен ресурс, който да послужи при обучението и на други паралелки, изучаващи учебния предмет.

В следващите 3 години иновацията ще подкрепи развитието на всеки ученик чрез: Създаване и споделено използване на интернет пространство /сайт/, в който последователно да се въвеждат учебните материали по предмет от професионалната подготовка Двигатели с вътрешно горене /ДВГ/ от преподавателите, както и от учениците в 9, 10 и 11 клас на една паралелка. В края на всяка година, материалът ще бъде систематизиран в обособения сайт, с възможност да се използва от учениците.

В края на 11 клас, цялото учебно съдържание по предмета ще се съхранява и ще бъде достъпно за учениците. Този електронен ресурс ще може да се използва за подготовката им за държавния изпит за придобиване на професионална квалификация, както и за випуските след тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе