Свидетелства за професионална квалификация на безработни, преминали обучения по две специалности

Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи свидетелства за професионална квалификация на безработни, преминали обучения по специалностите „Помощник в строителството“ и „Работник горско стопанство“.

Обучението на 30 безработни жители на община Разград е по проекта “Шанс за зелена и социална заетост“, който е част от Националния план за действие по заетостта за 2024 г. Той се реализира от КНСБ-Разград съвместно с Бюро по труда-Разград, а Община Разград е партньор по проекта. И двете обучения са по 300 учебни часа, завършват с изпити по теория и практика, по време на обучението си безработните получават стипендии. Целта на проекта е подобряване на достъпа до пазара на труда на безработните лица от рискови групи, както и повишаване на адаптивността им за последваща заетост. На церемонията в Община Разград не присъстваха всичките 30 курсисти, тъй като се оказа, че 7 от тях вече са започнали работа по новата си професия.

YouTube

Председателят на КНСБ-Разград Грациела Ранкова благодари на Община Разград и на Бюрото по труда за съдействието при реализирането на проекта в продължение на вече 10 години.

Директорът на Бюрото по труда Виолета Рангелова пък представи на безработните следващата възможност за повишаване на квалификацията – курсове по дигитални умения, който БТ организира. Тя ги призова да посетят Бюрото по труда, за да се запознаят както с възможностите за допълнително обучение, така и с предложения за реализация на пазара на труда.

Кметът Добрин Добрев поздрави курсистите за успешното завършване на обученията и за правилната стъпка за преквалификация, която са направили, тъй като по думите му и двете професии са трудни и отговорни, но и търсени. „Тези специалности имат сериозно поле за реализация на пазара на труда, и строителните фирми, и горските стопанства непрекъснато търсят работници, не е лека работата, но от вашето постоянство и характер зависи да достигнете до израстване във фирмите и на работната заплата. Надявам се, че във възможно най-кратък срок всеки от вас ще намери реализация на пазара на труда.“ – каза още Кметът Добрин Добрев.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе