90 деца и възрастни се включиха в кампанията „Бъди смел, бъди добър!“ (ВИДЕО)

90 деца и възрастни в смесени отбори се включиха в атрактивно състезание по народна топка, организирано от Община Разград като част от Националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето срещу насилието над и между деца, която се провежда под мотото „Бъди смел, бъди добър!“.

YouTube

Спортният празник в зала „Лудогорец“ бе открит от заместник-кмета Елка Неделчева, която пожела на малките и по-големи участници освен фейърплея в игрите и спорта да спазват и в живота принципите, изписани на фланелките, които всеки от тях получи като подарък за включването си в състезанието – „Бъди смел, бъди добър!“. Състезателите бяха ученици от 5, 6 и 7 клас в училищата: ОУ„Г.С.Раковски“ с. Раковски; ОУ„Елин Пелин“ с Стражец; ОУ„Отец Паисий“ с. Дянково; ОУ„Ив.С.Тургенев“ гр. Разград; ОУ„Н.Й.Вапцаров“ гр. Разград; ОУ„Отец Паисий“ гр. Разград; ОУ„Никола Икономов“ гр. Разград; ОУ„Васил Левски“ гр. Разград и СУ„Христо Ботев“ гр. Разград с по един преподавател, както и 8 представители на ОДМВР-Разград, 5 – от РД ПБЗН-Разград, 6 общински съветници, 8 представители на Общинска администрация-Разград.

Всеки от участниците изтегли номерче за отбора, в който ще играе, като се оформиха тимове от по 4 възрастни и 6 деца, всички представители на различни училища и институции. Всеки отбор получи фланелки с различен цвят, но всички с логото на кампанията „Бъди смел, бъди добър!“. Пъстроцветните фланелки останаха за спомен за всеки от участниците.

Всеки от отборите изигра по две срещи с различни съперници, регламент, наподобяващ тазгодишната схема на футболната Шампионска лига.

Зрителите аплодираха както най-атрактивните изпълнения, така и спортсменството и коректността между състезателите. Почти всеки път, когато възрастен хванеше топката, я даваше на съотборник-дете, за да участва и то равностойно в играта.

Крайно класиране нямаше, грамоти бяха предвидени за всеки от участниците, а за децата имаше и предметни награди с логото на кампанията.

Активно съдействие при организирането на събитието оказа директорът на ЦПЛР УСШ“Руси Бухтев“ Цветан Танев, който осигури топките за игра, както и двама съдии на терена.

Част от националната кампания „Бъди смел, бъди добър!” е и националният детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема „Светът е по-добро място без насилие”, както и засаждане на дърво във всяка община с послание на децата срещу насилието на 23 октомври, в които Община Разград също ще се включи.

Posted by Община Разград on Monday, September 30, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе